Vitaminoknál is jobb immunvédelem?

Az egészség a belekben lakik!

Olvasási idő: 7 perc

Kutatók szerint az egészséges bélflórával akár a legnehezebb betegségekből is felépülsz!

Az utóbbi időszak kihívásai, és a szeretteidért való esetleges aggódások közepette talán elindult Benned egy megoldás keresés arra, hogyan tudnád megerősíteni immunrendszered. Mi mindent tehetnél azért, hogy ellenállóbb legyen nemcsak a Te szervezeted, hanem a családodé is!

Mára már köztudott, hogy szoros kapcsolat áll fenn az immunrendszerünk és a bélflóránk között. Immunrendszerünk 80%-a bélben, ill. ahhoz kapcsolódóan „helyezkedik el”. Minél több jótékony baktériumtörzs van jelen a bélrendszerben, és persze a kellő számosságban, az annál inkább garantálja az immunrendszer hatékony védelmét a vírusokkal, kórokozókkal szemben.

Egyre inkább kirajzolódik az a tény, hogy az egészséges bélflóra a kulcs. Érdemes úgy tekintenünk rá, mint egy virágoskertre, amit gondozni kell, figyelni kell az igényeire, mert akkor megjutalmaz minket. Kiindulásnak elég, ha a természetesség elvét követjük.

Próbáljuk ételeinket úgy összeválogatni, hogy azzal ne ártsunk magunknak! Itt elsősorban az ételeinkben található kemikáliákra, adalékanyagokra, antibiotikum származékokra gondolhatunk, valamint lehet probléma maga az étel is, ha pl. nem toleráljuk azt. Hosszú távon gyulladásos folyamatokat alakíthat ki és tarthat fönn, ami rossz hatással van a bélflóránk állapotára és az említett funkciók sérülhetnek.

A bennünk élő baktériumok, mikroorganizmusok sokasága arra vágyik, hogy megfelelő tápanyaghoz juthassanak. Ennek megfelelően fogyasszunk napi szinten több adag zöldséget a bennük lévő rostok miatt és legyenek részei az étrendünknek a fermentált zöldségek is! Ezeknél nem csupán a rost, hanem a savas közeg is kifejezetten jótékony az emésztés hatásfokát illetően.

Ha egészséges vagy, jól működik az immunrendszered és az emésztőrendszered, az pozitív hatással van hangulatodra is, ezért komoly befolyással van a tesi-lelki-mentális állapot alakulására oda és vissza.

Ha egészséges vagy és jó az immunrendszered, semmi nem tud megrémíteni. Ha tudod, hogy jól vagy és nap, mint nap mindent megteszel azért, hogy fenn is tartsd ezt az állapotot: azzal, ahogyan táplálkozol, ahogyan gondolkozol, ahogyan viszonyulsz az élethez, és törődsz magaddal, akkor ez olyan bizonyossággal és biztonságérzettel tölt el, hogy szilárd maradsz, és kevésbé tudnak külső tényezők befolyásolni.

Vitaminoknál is jobb immunvédelem?

A vitaminok, táplálék kiegészítők kézenfekvő ötletek és jó segítséget nyújthatnak a bélflóránk erősítésében. De van, ami ennél komplexebben nyújt hosszútávú, stabil egészséget és örömteli életet.

  • ha figyelembe veszed tested igényeit és úgy táplálkozol, ahogy számodra ideális, akkor a bélrendszer működése és a bélflóra állapota is stabil, ami garantálja az erős immunrendszert;
  • ez hozzásegít ahhoz, hogy felhozd a szervezeted teljes működését egy egyensúlyt biztosító magas szintre, ahol az öngyógyító folyamatok is garantáltak;
  • nem csupán véget vetsz a bélflóra pusztulásának, hanem elősegíted annak visszaépülését;
  • ez sejtszinten magas energiaszintre emel, amivel stabil lesz az egészséged és jó lesz a közérzeted;
  • ennek köszönhetően biztonságban tudhatod magad, így energiától, erőtől kicsattanó és sugárzó leszel.

Van olyan módszer, ami hosszútávon is stabil immunrendszert és egészséget garantál?

Igen, ha tiszteletben tartja, hogy egyedi vagy, mint mindenki más, ezért személyre szólóan ad ajánlásokat. Csakúgy, mint az autód, Te is a megfelelő üzemanyaggal működsz optimálisan! Ez garantálja, hogy amit a tápanyagokból „elégetsz” a sejtjeidben, abból maximális energia szabaduljon fel! Ez az energia táplálja minden szerved, és azok harmonikus működését, hogy a tested egésze egészséges állapotban legyen!

Egyél az anyagcseretípusodnak megfelelően és tapasztald meg a számos pozitív hatást, melyek lehetnek a: fogyás, kiegyensúlyozottan magas energiaszint, betegségek kialakulási esélyének csökkenése, emésztési problémák megoldása, az állandó édesség utáni sóvárgás elmúlása. Egyszerűen jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Kattints IDE hogy kiderítsd.

Az egészség közös ügyünk, segítsük egymást jobb és minőségibb életet élni!