Ez az egyszerű fogás a világ legjobb fiatalító étele!

Olvasási idő: 5 perc

Az öregedési folyamatokon megfelelő, változatos, egészséges táplálkozással sokat lassíthatsz, illetve az étkezéssel természetesen a szépségedet is ápolod. Vannak bizonyos ételek és anyagok, amelyek képesek pozitívan hatni a külsődre, ezeket hoztuk most el Neked cikkünkben – köztük a világ talán leghasznosabb ételével!

Az, amit megeszel a külsődön is meglátszik

A nem megfelelő, vitaminban nem elegendően gazdag táplálkozás, a csekély folyadékfogyasztás, a túl sok finomított szénhidrát, tejtermék, feldolgozott húsáru és félkész élelmiszer, illetve a túl sok egészségtelen növényi olaj (napraforgó, pálma, szója) meglátszik a külsődön is. A szervezet ezek hatására nem tudja megfelelőképpen méregteleníteni magát, így aknék jelennek meg a bőrön, foltos lehet és dehidratált, a tápanyaghiány miatt pedig töredezhet a haj, repedezhet a köröm, és korai bőröregedés indulhat el.

Mit egyél, hogy jót tegyél a külsődnek is? Soroljuk

  • vitaminokban, ásványi anyagokban, gazdag, friss ételek gyakori fogyasztása: zöld leveles zöldségek, gyökérzöldségek, bogyós gyümölcsök,
  • rostban gazdag táplálkozás: a zöldségek mellett teljes értékű gabonák, lehetőleg allergén mentesek, például cirok és köles, illetve álgabonák: quinoa, amaránt, hajdina,
  • egészséges zsiradékok fogyasztása: kókuszzsír (főzésre főként), extra szűz olívaolaj (nem főzésre!), tengeri halak,
  • egészséges fehérjeforrások, például sovány húsok, halak, hüvelyesek, tojás,
  • mértékkel olajos magvakat is egyél,
  • egyéni típusnak megfelelő táplálkozással is sokat tehetsz magadért: az egyéni anyagcseretípusod meghatározza, hogy milyen tápanyagarányok szerint érdemes étkezned. Ha ezt betartod, az anyagcsere működésed egyensúlyba kerül, ami a külsődre is hatást gyakorol. Persze az, hogy milyen ételeket eszel, ekkor sem mindegy. Tudj meg többet a személyre szabott táplálkozásról INNEN!
  • És amit a végére hagytunk: iktass be kollagén tartalmú ételeket!

Mi az a kollagén?

Zselatin, az állati kötőszövetekben megtalálható fehérje. A szervezetünk aminosvakból magától is előállítja, de a kor előre haladtával lassul, gyengül a termelés, így mindenképp fontos megtámogatni kollagén tartalmú, illetve kollagén termelést elősegítő ételekkel.

Hogyan hat a kollagén?

  • segít az idő előtti bőröregedés megállításában, a kevésbé mély ráncokat képes kisimítani, feltölteni is akár,
  • javítja a bőr állapotát, szerkezetét,
  • segít a gyulladások – aknék – csökkentésében.

A legjobb kollagénforrás és a világ egyik leghasznosabb étele pedig nem más, mint… A CSONTLEVES!

Pontosabban a lassan, hosszan főzött csontleves, amely minimum 8, 10, 12 vagy akár, 24 órán át fő. A porcokból, csontokból, ízületekből azok hasznos anyagai belefőnek a lébe, a leves pedig a főzést követően megkocsonyásodik. Többek közt ezt a fajta csontlevest folyékony állagú kollagénnek is becézik, mivel összetevői igencsak gazdag forrásai ennek a hasznos anyagnak. A hosszú főzésnek hála pedig, szinte emésztés nélkül, azonnal képesek felszívódni belőle a hasznos anyagok, így erősítve és táplálva a szervezetet.

A csontlé egyébként terápiásan is alkalmazható.

Csak rendszeres bevitel mellett számíthatunk érdemi hatásra, napi 3-4 dl-t érdemes fogyasztani belőle. Önmagában is nagyon kellemes, de alkalmazható a főzések során egészséges alapléként is.

Az egészség közös ügyünk, segítsük egymást jobb és minőségibb életet élni!