A legjobb hasizom erősítés – ezek miatt végezz plank gyakorlatokat

Olvasási idő: 5 perc

A kockás has mindig is divat volt, ezért sokan előszeretettel vágnak bele a felülésekbe és egyéb gyakorlatokba, ám sokan vagy nem végzik jól, vagy hamar megunják a különböző felülések sorozatos ismétlését. Éppen ezért kezd egyre népszerűbbé válni a plank, ami annak ellenére, hogy könnyűnek tűnik, nem kíméli az izmokat. Most összegyűjtöttünk néhány gyakorlatot, valamint hét okot, hogy miért kezdd el még ma.

Miért olyan népszerű a plank?

  1. A gyakorlatok nem igényelnek túl sok időt, kis idő elteltével is látványos eredményt tudunk elérni.
  2. A gyakorlat végzése alatt nem teszi ki a csípőt és a gerincet nagy nyomásnak, csökkenti a hátfájást, valamint erősíti az izmokat.
  3. Segíti a teljesítmény javulását, valamint a szálkásodást – a plank kiválóan edzi a hasizmot, mivel az egész központi csoportra hat, beleértve az egyenes hasizmot, a haránt hasizmot, a külső ferde hasizmot, valamint a farizmot.
  4. A plank nagymértékben javítja a testtartást, mivel a hasizmok befolyásolják a vállak, mellkas, hát és a nyak állapotát, valamint a törzs erősítése is hatással van a tartásra.
  5. Fejleszti a kitartóképességünket.
  6. Ha mindennapi rutinná válik a plank, nagyban javítja a hangulatunkat is, mivel a gyakorlatok végzése során olyan izomcsoportokat dolgozunk meg, amelyek a szervezetben lévő feszültségre és testre másképpen hatnak. A plank nem csak agyunkat nyugtatja meg, hanem enyhíti a szorongás és a depresszió tüneteit is.
  7. A planking nagyon jó hatással van a szervezetünkre is – gyorsítja az anyagcserét.

Lássuk a plank gyakorlatokat

Hogy még fittebb és energikusabb légy, a mozgás mellett elengedhetetlen a megfelelő étrend. Ha eszel, az működteti az anyagcserédet. A jól működő anyagcsere az egészség és karcsúság kulcsa, ehhez viszont nem mindegy, mit eszel.

70% étkezés, 30% sport – a fogyás és vitalitás szempontjából is. Hogy minél hatékonyabb legyen a sport, fontos az egészséges táplálkozás, a megfelelő ételek bevitele a szervezetbe. Anyagcseretípus mérésen kiderítheted, milyen típusú az anyagcseréd, valamint, hogy a fehérjében vagy inkább a szénhidrátban gazdagabb étrendtől leszel-e jobban.

Az egészség közös ügyünk, segítsük egymást jobb és minőségibb életet élni!