30 napos karedzés gyakorlatokkal – a nőies és formás karokért

Olvasási idő: 4 perc

Akármennyire is messzinek tűnik, közeledik a nyár, ezért itt az idő elkezdeni formálódni, ha eddig nem tetted. Ha szép, sportos alakra vágysz, nagyon sokat számít, hogy a karod mennyire formás és edzett. Itt találsz egy 30 napos gyakorlatsort, amit ha betartasz és lelkiismeretesen végig csinálsz, emellett odafigyelsz a táplálkozásra, garantáltan látni fogod a változást.

Ha a gyakorlatok végzése mellett nem figyelsz a táplálkozásra, az eredményt sem fogod látni, ezért nagyon fontos a szervezeted számára megfelelő, egyéni étkezés. Mit jelent, hogy egyéni étkezés? IDE kattintva megtudhatod.

30 napos karedzés gyakorlatok

A 30 napos kihívás alatt négy gyakorlatot kell végezned:

  1. fekvőtámasz – vedd fel a plank pozíciót, a kezeid legyenek vállszélességben! A gyakorlat végzése során a hátad maradjon végig egyenes. Ha az elején nem megy, csináld a női fekvőtámaszt, amikor a térded a földön van, de azért mindennap próbálkozz a hagyományos fekvőtámasszal!
  2. tricepsz padon – ehhez használhatsz egy alacsonyabb széket, padot vagy ágyat, ha nincs otthon steppad. Támaszkodj meg a tenyereddel, a térded legyen derékszögben, a feneked engedd le! A felkar és az alkar derékszöget zárjon, majd emelkedj vissza!
  3. bicepsz – ehhez használhasz 2-3-4 kg-s súlyzót. A lényeg, hogy olyat válassz, amivel meg fogod tudni csinálni a gyakorlatot. A két súlyzót vedd a kezedbe, derékszögben hajlítsd be a könyököd, a tenyerek nézzenek felfelé! Az egyik alkarod emeld a válladhoz, majd a másikat (ez egynek számít)!
  4. váll – ehhez a gyakorlathoz is használhatsz 2-3-4 kg-s súlyzót. Lábad álljon vállszélességű terpeszben, a súlyzót emeld fel vállmagasságig. A könyököd is emelkedjen, a karok maradjanak egyenesen!

Lássuk a 30 napos kihívást:

Az egészség közös ügyünk, segítsük egymást jobb és minőségibb életet élni!