4 egészségesnek hitt étel, amelyek valójában károsak és hizlalnak

Manapság egyre több ember figyel oda az egészséges táplálkozásra, azonban nagyon sokan nincsenek tisztában azzal, hogy néhány egészségesnek hitt étel nem hogy egészségtelen, hanem egyenesen káros a szervezetre. Most összeszedtünk közülük néhányat.

7 mindennapi tünet, ami hormonális egyensúlyzavarra utal

A hízás-hízékonyság vagy a nehéz fogyás mögött gyakran egészségügyi probléma áll. Ha ehhez még néhány más, hétköznapi tünet is társul, érdemes kivizsgáltatni a dolgot: leggyakrabban ugyanis a hormonális egyensúly felborulása okozza a bajokat. Olvass tovább, hogy megtudd, pontosan milyen tünetek utalnak hormonzavarra.

Dolgozz állva, fogyj többet – egy újabb érv az ülőmunka ellen

Nyugaton és Amerikában már évtizedek óta láthatunk különböző reformokat az irodai munka szférában, hazánkban azonban inkább még csak egy-két divatosabb multi és KKV próbál meg alternatív lehetőségeket felkínálni a dolgozóinak a munkavégzéshez.

Fogyáshoz és jó közérzethez: a gyomorerősítés jelentősége és módszerei

Tudományos igazság az, hogy szinte minden egészségügyi probléma forrása a bélrendszerben, az emésztés problémáiban, zavaraiban keresendő. Ahhoz, hogy az immunrendszer és az anyagcsere megfelelően működjön, nélkülözhetetlen a gyomorerősítés. Mit jelent ez pontosan, és miképp valósítható meg? A cikkből kiderül.

Laktató, mégis zsírégető VACSORA? Igen!

Először is, fontos leszögezni, hogy nem működünk ugyanúgy, nem ugyanarra van szüksége mindenkinek. Ahogy vannak, akik nem reggeliznek, akadnak olyanok is, akik nem vacsoráznak. De még olyan is előfordul, akinek a legnagyobb főétkezése a vacsora, míg más tízóraizik és uzsonnázik is a főétkezések közt. Nincsen ezzel semmi gond, a legnagyobb hiba a táplálkozási szakemberek részéről, hogy mindenkire rá akarják erőltetni ugyanazt. Nem kell.

Elhagyta a tejtermékeket, a hatás elképesztő

Jót és rosszat is hallani a tejtermékekről és hatásaikról – ami pedig biztos: hogy nemcsak a szervezetre, hanem a bőr szépségére is befolyással van, fogyasztasz-e tejtermékeket vagy sem. Cikkünkben megosztjuk Veled, pontosan mi történik a bőröddel akkor, ha fogyasztod, és akkor, ha kiiktatod a tejet.