Csak 5 perc reggel, és egész nap pörög az anyagcsere

Olvasási idő: 5 perc

A lassú anyagcsere, a rossz emésztés az életmódon múlik. Vannak bizonyos tényezők, amelyek komolyan befolyásolják a működését, ennek megfelelően azonban már néhány tartható és ésszerű változtatással fel is pörgetheted. Most 5 olyan mindennapi módszert mutatunk, amelyek segítségével egész nap dolgozik majd az anyagcseréd, a cikk végén pedig még egy bónusz információt is találsz, ami lehet, hogy a teljes életmódodat átformálja majd.

Napindító anyagcsere pörgetés #1 – víz, víz, víz!

Igyál meg éhgyomorra egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet! Ez segít, hogy az éjszaka során pihenő üzemmódban lévő tested újra aktívvá váljon, meginduljanak kifelé a salakanyagok. Ha pedig hideg vizet fogyasztasz, még hatékonyabb lesz az égetés: a tested ugyanis energiát fektet be ahhoz, hogy a hideg víz után felfűtse magát.

Napindító anyagcsere pörgetés #2 – váltózuhany

Élénkítsd a vérkeringésed hideg-meleg váltózuhannyal! Ettől egyrészt, felpezsdül a tested, szebb lesz a bőröd, és még az anyagcsere is gyorsabban pörög majd a váltózuhany hatására a nap folyamán. Kegyetlen, de megéri – akik már próbálták, rajonganak a módszerért.

Napindító anyagcsere pörgetés #3 – az ideális reggeli

Ha azok közé tartozol, akik reggeliznek, igyekezz rostban gazdag élelmiszereket választani. Kerüljön a tányérodra teljes értékű gabona és valamilyen nyers zöldség is, húsfélékből anyagcseretípusodnak megfelelően válassz. Rostok nélkül nem működik megfelelően az anyagcsere, ezek ugyanis szó szerint segítenek kiüríteni a beleket. Hiányuk első tünete a keményebb széklet, a székrekedés.

Napindító anyagcsere pörgetés #4 – reggeli torna

Nem kell sok, 10-15 perc átmozgató, frissítő torna, akár a jóga-napüdvözlet, akár valamilyen más, átmozgató edzés segít optimalizálni a bélmozgásodat.

Napindító anyagcsere pörgetés #5 – teázz!

Stimulánsok – kávé, zöldtea, fekete tea – helyett válassz inkább az emésztésre pozitív hatást gyakorló gyógyteákat. Nem hashajtó-teakeverékekre gondolunk persze, inkább gyógyteákra.

Bónusz anyagcsere pörgető tipp

Ha az anyagcsere működésednek megfelelő mértékben viszed be a tápanyagokat a szervezetedbe, az emésztésed a tőle telhető maximumot nyújtja majd. Hiszen, a típusa meghatározza azt, milyen, és milyen arányú „üzemanyagoktól” működik jól és hatékonyan. Kíváncsi vagy anyagcseretípusodra, és arra, milyen ételektől pörög majd igazán az emésztésed? A magazinok „csoda” tippjei helyett inkább ide kattints, hogy még ma megtaláld a megoldást.

Az egészség közös ügyünk, segítsük egymást jobb és minőségibb életet élni!